Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@20:01:06 GMT

کوچ ييلاقي عشاير ورامين به دشت لار آغاز شد

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۷۸۱۸۱

کوچ ييلاقي عشاير ورامين به دشت لار آغاز شد

خبرگزاري آريا - تهران – ايرنا – رئيس امور عشاير شهرستان ورامين از آغاز کوچ ييلاقي عشاير ورامين به سمت دشت لار خبر داد.

رسول بختياري روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا اظهار کرد: بيش از 400 خانوار عشاير در مناطق جنوبي و بخش جوادآباد شهرستان ورامين ساکن هستند که از اين تعداد ، يکصد خانواده در اوايل خرداد با دارا بودن 30 هزار رأس دام سبک به سمت دشت لار کوچ مي کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي گفت: اين افراد حدود 15 روز مسير ورامين تا دشت لار را طي کرده و با شروع قانوني حضور در مراتع، در محل اقامت خود که مجوز آن را در اختيار دارند مستقر شده و به چراي دام مي پردازند.
وي اظهار کرد: عشاير دشت ورامين تا اواسط شهريور در دشت لار حضور دارند و با پايان يافتن زمان قانوني چراي دام ، به سمت ورامين باز مي گردند.
بختياري گفت: با همکاري امور عشاير استان تهران و به منظور رفاه حال عشاير ، امکاناتي همچون آرد، آب لوله کشي تا چادر عشاير، حمام خورشيدي، کپسول هاي گاز و امکانات ايمني تامين شده است.
وي ميزان توليد محصولات دامي از جمله شير ، گوشت ، لبنيات و صنايع دستي عشاير ورامين را سالانه 4 هزار و 500 تن اعلام کرد.
رئيس امور عشاير شهرستان ورامين ، چراي دام و تأمين علوفه را مهمترين مشکل عشاير دشت ورامين اعلام کرد و افزود: از مجموع 400 خانوار عشاير شهرستان ورامين ، حدود 230 خانواده در کوچ قشلاقي به مراتع جنوب دشت ورامين عزيمت مي کنند که اين مراتع به دليل کم آبي ، از سطح علوفه کافي براي چراي دام برخوردار نيستند.
وي گفت : سال گذشته به دليل کمبود پوشش گياهي تنها 40 درصد از عشاير ورامين کوچ قشلاقي داشتند.
بختياري عدم تخصيص حق آبه مراتع جنوب دشت ورامين از رودخانه شور و شيرين را دليل عدم پوشش مناسب گياهي اين منطقه اعلام کرد.
وي تصريح کرد: با وجود توافقي که بين محيط زيست و منابع طبيعي شهرستان هاي ورامين و ري در خصوص تعيين ميزان حق آب صورت گرفت ولي سهمي از اين دو رودخانه به مراتع جنوبي دشت ورامين اختصاص نيافت و از اين محل ، عشاير بيشترين ضرر را متحمل شدند.
وي تأکيد کرد: عدم تخصيص حق آبه ، علاوه بر نابودي مرتع، موجب خشک شدن تالاب بندعليخان که سد مستحکمي در برابر ريزگردها و پيشروي کوير محسوب مي شود خواهد شد.
رئيس امور عشاير ورامين گفت: تأمين علوفه دستي و چراي دام در محيطي غير از مرتع هزينه هاي بسياري را به عشاير تحميل مي کند.
ورامين با 300 هزار نفر جمعيت در 35 کيلومتري جنوب شرق تهران واقع شده است.
تهرام/7254//1348
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۷۸۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رعد و برق بلای جان دام‌های عشایر در فارس شد

وقوع رعد و برق در آسمان استان فارس موجب تلف شدن ۵۰ راس دام سبک عشایر مناطق عشایری دشت ارژن، بن رود و زنگنه و ۲۵ راس دام در شهرستان خنج شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بارش شدید باران در نقاط مختلف استان فارس سبب آب‌گرفتگی و سیلابی‌شدن مسیل‌ها و کندی تردد در برخی از محورهای مواصلاتی استان شد و براساس اعلام کریمی؛ مدیرکل امور عشایر فارس این بارش‌ها و وقوع رعد و برق به  تلف شدن 50 راس دام سبک عشایر مناطق عشایری دشت ارژن، بن رود و زنگنه و از بین رفتن  25 راس دام در شهرستان خنج منجر شد.

به عشایر خسارت دیده، اقلامی همچون پلاستیک، لوازم خوراکی و پتو توزیع شد و با توجه به اعلام هشدار‌های بارندگی از تاریخ 15 الی 17 ماه جاری به تمام خانوار‌های عشایر کوچرو و ساکن تاکید شد که از اتراق، و نصب چادر در ارتفاعات و کنار رودخانه‌ها خودداری کنند.

مدیرکل امور عشایری استان فارس در ادامه از تخریب اکثر راه‌های عشایری مناطق غربی استان به دلیل شدت بارش‌های سامانه اخیر خبر داد و گفت: اکثر راه‌های عشایری که ما 10 روز پیش ترمیم کرده بودیم، دوباره تخریب شدند.

وی با ذکر این نکته که با کمک هلال احمر توانستیم بخشی از چادر‌های تخریب شده عشایر را جایگزین کنیم، از تلاش برای ادامه این جایگزینی خبر داد.

کریمی در خصوص جبران خسارت‌ها تصریح کرد: اطلاعات دقیق میزان خسارت‌ها را جمع‌آوری کرده و به استانداری ارسال می‌کنیم و در صورتی که تأمین اعتبار انجام شود، خسارات عشایر پرداخت خواهد شد.

وی با بیان اینکه در خصوص ترمیم راه‌های عشایری هم باید دوباره اعتبارات پیش‌بینی کنیم تا بتوانیم ترمیم انجام دهیم، گفت: البته در بحث لوازم زندگی نظیر اغذیه، لباس، پتو و... تا آنجایی که توانستیم به صورت میدانی کمک انجام داده‌ایم.

تکذیب خبر خسارت به 2 هزار تن گندم در خنج

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج نیز ضمن تکذیب خبر خسارت به دو هزار تن گندم این شهرستان در اثر آب گرفتگی، گفت: از میزان 13هزار و 469 تن گندم خریداری شده در دو مرکز خرید شهرستان، 13هزار تن به سیلو‌های استان فارس و سایر استان‌ها ارسال شده و میزان اندک باقیمانده در انبار‌های سرپوشیده نگهداری و در حال حمل است.

علی علی پور بیان کرد: طی خبری که به نقل از فرماندار شهرستان خنج، روز شنبه پانزدهم اردیبهشت ماه در بخش خبر ساعت 21 شبکه یک صدا و سیما پخش شد، متاسفانه خبر انتقال گندم به سیلو‌های ذخیره به دلیل اشتباه خبرنگار در تهیه خبر با عنوان آب گرفتگی و خسارت به گندم‌های شهرستان خنج منتشر شده است.

این مقام مسئول افزود: در روز شانزدهم اردیبهشت ماه به همراه اسفندیاری فرماندار شهرستان خنج و خوبیاری دادستان شهرستان ضمن حضور در مرکز خرید گندم این شهرستان با بررسی میزان محصول خریداری و ارسال شده، فرماندار شهرستان قویاً خبر ارسالی درخصوص خسارت به دو هزار تن گندم در اثر سیل و آب گرفتگی را تکذیب کرد و انتشار آن را اشتباه خبرنگاری عنوان کرد.

علی پور تصریح کرد: در این بازدید مستندات مربوطه به سمع و نظر فرماندار و دادستان شهرستان خنج رسید و مشخص شد از ابتدای سال جاری تا تاریخ شانزدهم اردیبهشت ماه میزان 6 هزار و 769 تن گندم در مرکز خرید خنج خریداری شده که به مراکز خرید استان فارس و خراسان رضوی ارسال شده و میزان گندم باقیمانده این مرکز فقط 367 تن که در انبار سرپوشیده نگهداری و در حال بارگیری است.

وی با بیان اینکه در پی بارش شدید باران و تگرک و جاری شدن سیلاب در شهرستان خنج، ستاد بحران این شهرستان در محل فرمانداری تشکیل جلسه داده بود، گفت: طی گزارشات به دست آمده، جاری شدن سیل موجب تلف شدن 25 راس دام شده است. همچنین بارش باران و تگرگ به جاده‌های بین مزارع، مزارع گندم و جو و باغ‌های مرکبات و نخیلات خساراتی وارد کرده که در این زمینه 3 گروه برای بررسی میزان خسارت‌ها به مناطق مختلف بخش‌های مرکزی، محمله و خنج اعزام شده و در حال جمع بندی میزان خسارت برای ارسال به مرکز استان هستیم.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان‌غربی ییلاقی است
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان غربی ییلاقی است
  • اعزام زائر اولی ها به مشهد طی دهه کرامت در ورامین
  • رعد و برق بلای جان دام‌های عشایر در فارس شد
  • پلمب یک واحد آلاینده غیر مجاز در ورامین
  • ممنوعیت ورود دام به مراتع شمال دامغان
  • ممنوعیت چرای دام های مازاد در مراتع استان
  • اجرای طرح بیمه عشایر در شهرستان بدره
  • تقدیر از کارگران شهرستان ورامین با حضور مسئولان