Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@11:48:42 GMT

انواع گل شقایق در ایران را بشناسید+فیلم

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۶۵۴۵۸

انواع گل شقایق در ایران را بشناسید+فیلم

‍‍‍‍‍‍

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با شروع فصل گرما دامنه‌های کوه دماوند میزبان شقایق‌های وحشی است که دامن این کوه را در ماه‌های خرداد و تیر گلگون می‌کند.

در یک صبح گرم تابستانی راهی دامنه‌های کوه دماوند شدم، مقصد دشت شقایق لار بود. بعد از طی کردن ۷۰ کیلومتر به این دشت رسیدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز مثل هر سال شقایق‌های سرخ زیر تیغ آفتاب طنازی می‌کردند. گردشگران زیادی برای دیدن شقایق‌ها آمده بودند و با عکاسی از گل‌ها لحظه‌های شادی را به تصویر می‌کشیدند، برخی با ماشین به میهمانی دشت آمده بودند و البته طبیعت دوستانی هم به پاک سازی منطقه از زباله مشغول بودند عده‌ای هم به گمان اینکه شقایق‌ها خاصیت دارویی دارند، آن‌ها را می‌چیدند. البته نگهبانان دشت شقایق برای حفاظت از گل‌ها در منطقه حضور داشتند و گردشگران را راهنمایی می‌کردند.

چند نوع شقایق در ایران می روید؟

برای شناخت بیشتر گل‌های شقایق به سراغ نویسنده کتاب طبیعت گردی با گیاهان ایران رفتم. مجید اسکندری نویسنده کتاب طبیعت گردی با گیاهان ایران در گفت و گو با خبرنگار صنعت تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: خانواده شقایق‌ها در کشور ما دارای دو جنس هستند و در مناطق زراعی، کوهستانی و مرتعی دیده می‌شوند؛ که نزدیک ۲۸ گونه هستند Papaver bracteatum جنس پاپاور
که ۱۲ گونه گیاه دارد که نوعی شقایق است Glausium جنس گلاسیوم

او افزود: گل شقایق دامنه‌های کوه دماوند از گونه پاپاور یا خشخاش وحشی محسوب می‌شود که از خانواده شقایق‌ها است ومناطق رویشی آن‌ها در شمال زاگرس و منطقه البرز است.

اسکندری ادامه داد: اگر چه اعتقادات محلی خواص متعددی را برای این گیاه ذکر کردند، اما برداشت این گیاه از طبیعت در چرخه‌های زیستی اختلال ایجاد می‌کند بطوریکه هر گونه گیاهی از لحاظ کیفی و کمی سایر گونه‌های گیاهی و جانوری را تحت تاثیر قرار می‌دهد و حتی باعث نابودی آن‌ها می‌شود.

این گیاه شناس با بیان اینکه حضور شقایق‌ها در دشت‌ها ضروری است و باعث تعادل اکوسیستمی در طول سالیان طولانی می‌شود، اظهار کرد: گل‌های شقایق نسبت به پاکوب‌ها حساس هستند و در مناطقی که رد پایی گذاشته شود شاهد گلی درآن نقطه در سال آینده نخواهیم بود.

خودنمایی شقایق های طناز در دشت لار

حسین عبیری گلپایگانی نگهبان دشت شقایق لار در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: گل‌های شقایق بعد از چیده شدن از ساقه قدرت رویش خود را از دست می‌دهند، زیرا بذر گیاه در داخل گل هست و دانه‌ای وجود ندارد تا طبیعت دوباره آنرا احیا کند.

او افزود: در سال‌های گذشته شاهد جمعیت زیادی از گونه شقایق طناز یا خشخاش طناز دردشت لار بودیم، ولی عوامل مختلفی ازجمله معدن کاوی جاده کشی و چیدن شقایق‌ها باعث کاهش گل‌ها در این دشت شده است.

نگهبان دشت شقایق لار اظهار کرد: مطالعات کارشناسان منابع طبیعی نشان می‌دهد که گل‌های شقایق ارزش دارویی و غذایی ندارند و فقط در طبیعت زیبا هستند.

بیشتر بخوانید

بازار گل تعریفی ندارد؛۹۰ درصد گل تولیدی هدر می رود

جلال مومنی از کوهنوردان قله دماوند و از نگهبانان دشت شقایق در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یکی از تهدید‌هایی که دشت‌هایی مثل دشت شقایق را تهدید می‌کند ورود گردشگران با ماشین به داخل دشت هاست.

او افزود: گیاهانی که در مسیر عبور ماشین‌ها در دشت‌ها هستند از بین می‌روند و هرگز در این مسیر‌ها گل و گیاهی رشد نخواهد کرد.

عباس محمدی از دیگر نگهبانان دشت شقایق در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یکی دیگر از عواملی که دشت شقایق را تهدید می‌کند چرای بی رویه دام است و باعث فرسایش خاک و درنتیجه مانع باروری ورویش گل‌های شقایق می‌شود.

او افزود: مردم بیشترین نقش را در حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی دارند بنابراین افزایش آگاهی عمومی تاثیر مستقیمی درحفظ دشت شقایق دارد.

این  نگهبانان دشت شقایق اظهار کرد: با حفظ طبیعت دامنه کوه دماوند به تحقق هر چه سریعتر ثبت جهانی این قله کمک خواهیم کرد.

هر چند عمر گل‌های شقایق کوتاه است، اما حضور هر ساله آن‌ها در دامنه‌های کوه دماوند در فصل گرما خبر از سلامت این دشت سبز می‌دهد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گل شقایق دشت شقایق محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۶۵۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات جان کوهنوردان گمشده در قله دماوند

غلامعلی فخاری مدیرعامل هلال‌احمر مازندران گفت: ساعت ۲۰ جمعه ۱۴ اردیبهشت، گزارش مفقودی ۴ کوهنورد در ارتفاعات قله دماوند از طریق تماس تلفنی به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات هلال‌احمر مازندران (EOC) اعلام شد.

او افزود: به علت شرایط جوی نامناسب، گروه از مسیر خارج شده و در ساعت ۲۰:۰۵ با مرکز EOC مازندران ارتباط تلفنی برقرار کردند، که مرکز EOC مازندران پس از راهنمایی لازم و ارائه نقطه GPS بارگاه سوم به اعضاء گروه، آنهارا بصورت تلفنی جهت رساندن به منطقه امن راهنمایی نمودند.

فخاری گفت: پس از گذشت ساعاتی با توجه به عدم ارتباط گروه با مرکز EOC مازندران و پایگاه رینه، یک تیم ۳ نفره کوهستان از پایگاه رینه با تجهیزات کامل کوهنوردی به همراه یک گروه کوهنوردی داوطلب مردمی (استان البرز) جهت جستجو در ساعت ۰۵:۰۰صبح تاریخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۴ برای جستجو میدانی به منطقه اعزام گردیدند.

مدیرعامل هلال‌احمر مازندران افزود: پس از جستجو تیم کوهستان پایگاه رینه در ضلع غربی و گروه کوهنوردی داوطلب در ضلع جنوبی در ساعات اولیه صبح نتیجه‌ای حاصل نشد که در ساعت ۱۰:۰۰ صبح، تیم کوهنوردی داوطلب مردمی اعلام نمودند که ۲ نفر از افراد مفقودی را در قرارگاه مشاهده کردند که به گفته اعضای تیم گمشده، یک نفر از اعضای تیم جهت صعود به قله عظیمت کرده و از سمت ناندل قصد فرود دارد و همچنین نفر چهارم به بارگاه سوم عظیمت نموده تا تجهیزات جامانده گروه را به سمت پایین انتقال دهد.

فخاری گفت: در ساعت ۰۹:۰۰صبح جهت جستجو هوایی افراد گمشده، مرکز EOC مازندران از اورژانس درخواست بالگرد نموده که بعلت شرایط نامناسب جوی درخواست فوق مورد موافقت قرار نگرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • فیروزکوه و دماوند و ری از تهران جدا خواهد شد؟
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • تصاویر | طبیعت زیبا و بهاری هورامان
  • ناو موشکی سپاه را بیشتر بشناسید/ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است
  • ۴ کوهنورد گمشده درارتفاعات بام ایران، تلفنی نجات یافتند
  • صهیونیست ها این گونه مانع رسیدن آرد به مردم غزه می شوند (فیلم)
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • نجات جان کوهنوردان گمشده در قله دماوند
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض