Web Analytics Made Easy - Statcounter

دریافت 13 MB

همشهری آنلاین - مریم ورشو: در فصل بهار عشایر برخی از مناطق مانند ورامین، گرمسار و پاکدشت دشت لار را برای ییلاق تابستانی خود انتخاب می‌کنند؛ پارک ملی لار در مرز مازندران و تهران قرار دارد. برای همین زمانی که وارد این منطقه محافظت شده، می‌شوید در نقاط مختلف آن با تعداد زیادی از چادرهای عشایر مواجه می‌شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عشایر پاکدشت حدود ۸۰۰ خانوار هستند که بیشترین خانوار عشایر استان تهران را به خود اختصاص داده‌اند.

ببینید | زیباترین چشم‌انداز دشت لار در پای آبشار سفیدآب (قو) | راه قدیم بلده مازندران به تهران کجاست؟ | دوبرار؛ چشمه‌ای که خنکایش زبانزد است

این عشایر معمولا تا اواسط شهریور در این منطقه می‌مانند.

عشایر پاکدشت از ایل هداوند هستند که بسیاری از آنها در زمان آقا محمدخان قاجار پس از شکست خاندان زند در گرمسار، ورامین و پاکدشت و سپس در زمان محمدشاه در این مناطق پراکنده شدند.

وقتی وارد دشت لار می‌شوید با تعداد زیادی دام و گله‌های بز و گوسفند هم مواجه می‌شوید که نشان‌دهنده رونق دامداری بین این عشایر است. طبق آمار آنها سالانه ۲ میلیون تن گوشت تولید و روانه بازار می‌کنند. البته وقتی وارد دشت لار می‌شوید و تعداد زیاد گله‌های گوسفند و بز را می‌بینید این سوال ممکن است برایتان ایجاد شود که آیا مراتع ییلاقی لار جوابگوی این تعداد دام موجود است؟ و آیا چرای بی‌رویه دام‌ها برای این منطقه حفاظت شده تهدید به حساب نمی‌آید؟

در هر صورت اگر می‌خواهید در نزدیکی تهران چگونگی زندگی عشایر را از نزدیک ببینید می‌توانید به پارک ملی لار بروید. البته بهتر است قبل از نزدیک شدن به چادرهای عشایر و حریم خصوصی آنها اجازه بگیرید.

نوع زندگی عشایر با طبیعت گره خورده است، برای همین تفاوت این نوع زندگی برای کسانی که با شلوغی زندگی شهری آشنایی دارند عجیب و جالب است. به عنوان نمونه یکی از سرگرمی‌های بچه‌های خانوارهای عشایر بازی با بره‌ها و بزغاله‌ها است.

دامداری که شغل اصلی عشایر است سبب شده تا آنها در تولید محصولات لبنی مانند شیر، ماست و دوغ نیز پیشتاز باشند. لبنیاتی بکر و بسیار طبیعی که نمونه آنها در هیچ کارخانه‌ای قابل تولید نیست.

اما نکته جالب اینجاست که تولید این محصولات لبنی این روزها با دستگاه‌های جدید گره خورده است. مثلا اگر در گذشته با استفاده از مشک خامه یا چربی شیر را جدا می‌کردند امروزه این کار را با خامه گیر دستی یا چرخ شیر به‌صورت دستی انجام می‌دهند. وسیله‌ای که این روزها به چادر عشایر هم راه پیدا کرده است.

در ویدئویی که همراه این مطلب بارگذاری شده است، شما با چگونگی کار خامه گیر دستی آشنا می‌شوید. عشایر ایل هداوند با استفاده از این دستگاه مشغول جدا کردن چربی و خامه موجود در شیر هستند. این کار به میزان تولیدات آنها سرعت می‌بخشد و به درآمدزایی آنها کمک می‌کند.

مهمتر از آن این دستگاه نیاز به برق هم ندارد. البته شاید برای ما به عنوان گردشگر استفاده از مشک جذاب‌تر باشد، اما واقعیت این است که استفاده از مشک قدرت بدنی می‌خواهد و زمان بیشتری می‌برد. در هرصورت زندگی راحت و کار آسان‌تر حق هر انسانی در هر شرایطی است.

کد خبر 686138 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سفر استان مازندران سفر - طبیعت‌گردی سفر - گردشگری خبر مهم عشایر سفر - جاده فضا - توریسم - سفر تهران استان تهران سفر - ایرانگردی لبنیات - شیر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سفر استان مازندران سفر طبیعت گردی سفر گردشگری خبر مهم عشایر سفر جاده فضا توریسم سفر تهران استان تهران سفر ایرانگردی لبنیات شیر دشت لار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۸۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی:تا قبل از ورود نخستین اتومبیل ها به تهران، پایتخت‌نشین‌ها مسیرهای کوتاه را با وسایلی مثل گاری، درشکه، پالکی و تخت روان می پیمودند و مسیرهای نسبتا طولانی را با اسب و درشکه طی می کردند، اما پدیده ای به نام اتومبیل معادلات را به کلی تغییر داد و با همه مخاطراتی که داشت عبور و مرور اهالی تهران به نقاط دور و نزدیک را سهل و آسان کرد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

گاراژها درست در چنین دوره ای و برای استقرار اتوبوس های بین‌شهری در گوشه و کنار تهران متولد شدند و مردم برای سفر به شهرهای دور و نزدیک کافی بود خودشان را به نزدیک‌ترین گاراژ مسافربری برسانند.

داریوش شهبازی، تهران‌پژوه، معتقد است گاراژها از اواخر دوره قاجار پدیدار شدند و تغییراتی بنیادی در سبک زندگی اهالی تهران پدید آوردند: «تهران حدود سال ۱۳۰۰ و همسو با سیر تحولات انقلاب صنعتی در کلانشهرهای دنیا پیشرفت می‌کرد و یکی از نشانه های پیشرفت ورود اتومبیل به خیابان های بود. بعد از این اتفاق مهم بود که کاروانسراها به گاری‌خانه و در گام‌های بعدی به گاراژ تبدیل شدند. این روند در دوره حکومت احمدشاه قاجار طی شد و با آزمون و خطاهای بسیاری همراه بود.»

وقتی عبور و مرو با اتومبیل در خیابان های تهران با اقبال عجیب مردم همراه شد، بسیاری از رجال بانفوذ و متمول دوره قاجار مثل وثوق‌الدوله و امین‌الضرب از اروپایی ها اتومبیل خریدند و به عنوان وسیله نقلیه شخصی به تهران آوردند. بعد هم با واردات اتوبوس هایی که مخصوص حمل بار و مسافر بود به تهران، گاراژهایی که محل تجمع درشکه و گاری بود به توقفگاه اتوبوس ها تبدیل شدند.

شهبازی درباره تولد نخستین گاراژ در پایتخت می گوید: «گاری‌خانه سید اسدالله در خیابان چراغ‌برق قدیم (امیرکبیر فعلی) نخستین جایی بود که پس از قانون سجل احوال و سجل گرفتن به گاراژ تبدیل شد و از "گاری‌خانه سید اسدالله" به "گاراژ حسینی" تغییر نام داد. مدتی بعد "گاراژ فولادی" در محدوده شمالی گود عرب‌ها و "گاراژ فردشیشه" در سه‌راه امین‌حضور برای توقف اتوبوس‌ها در نظر گرفته شد. آن‌موقع مسافرها به گاراژ حسینی می رفتند و گاراژ فولادی به اتوبوس‌هایی اختصاص داشت که کارشان حمل بسته های پستی از شهرهای مختلف و رساندنشان به دست مردم تهران بود و گاراژ فردشیشه مختص حمل و جابه‌جایی بار بود.»

در دوره پهلوی تعداد گاراژهای تهران به سرعت زیاد شد و گاراژهای بی ام تی، عدل، اتوفردوسی، میهن‌نورد و ... در محدوده میدان توپخانه قدیم تا خیابان های ناصرخسرو، باب‌همایون و فردوسی کنونی ایجاد شدند، اما در سال ۱۳۵۹ و با اجرای طرح ساماندهی اتوبوس‌های بین‌شهری به ترمینال جنوب که نیمه‌ساخته بود نقل مکان کردند و به خاطره ای در ذهن تهران‌نشین‌ها تبدیل شدند.

کد خبر 848264 برچسب‌ها تهران قدیم همشهری محله تهران

دیگر خبرها

  • موضع تازه و متفاوت یک روزنامه درباره گشت ارشاد
  • روزنامه اصولگرا: دختری که از ترس پلیس و به اجبار حجاب می زند، در اولین فرصت، کشف حجاب می کند
  • کسی که بخاطر ترس از مجازات حجاب را رعایت می‌کند، با کنار رفتن این موانع، کشف حجاب می‌کند
  • مشق الفبای زندگی در آغوشی شاید مهربان‌تر از مادر
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد
  • روزنامه اصولگرا: کسی که بخاطر ترس از مجازات و پلیس حجاب را رعایت می کند، با کنار رفتن این موانع ،کشف حجاب می کند
  • طرز تهیه چیز کیک نسکافه، خوشمزه و دلپذیر (فیلم)
  • چیلیندری مدرن میراثی از دیتونا : بهترین مثال برای وقتی که درست می سازی و 50 سال بعد هم جوابه! (+تصاویر)
  • کوه‌ها هم ترک برمی‌دارند!
  • روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند